Новини

На Червоноградщині тривають осінні польові роботи





Попри складнощі, викликані збройною агресією рф проти України, аграрії Червоноградщини вчасно проводять комплекс осінньо-польових робіт та закладають підґрунтя майбутнього врожаю.

Сільськогосподарські підприємства Червоноградського району проводять збір цукрового буряка, площа посівів якого складає 7,3 тисячі гектарів. На сьогоднішній день зібрали 3,3 тисячі гектарів цукрового буряка, а його середня врожайність становить 638 центнерів з гектара.

Аграрії району також проводять збір соняшника, посівна площа якого складає майже 10 тисяч гектарів. Станом на сьогодні обмолотили третину засіяних соняшником земель при середній врожайності 23,5 центнера з гектара.

Також в районі ведеться збір сої. На сьогоднішній день обмолотили 4,4 тисячі гектарів посівної площі, що складає 33% від посіву, при середній врожайності майже 33 центнера з гектара.

Паралельно із збором врожаю господарствами Червоноградщини ведеться посів озимих культур, зокрема озимої пшениці та озимого ячменю. Станом на зараз посіяли 2,5 тисячі гектарів озимої пшениці та 1,5 тисячі гектарів озимого ячменю.